Voetdeskundige

Heeft u voetproblemen, zoals een knikvoet, spreidvoet, platvoet, holvoet of hallux-valgus dan zorgt een steunzool er voor dat u weer op natuurlijke wijze en zonder pijnklachten kunt lopen. Bij rug-, knie-, heup-, nek- of hoofdpijnklachten kan een ondersteuning van de voet ook uitkomst bieden. Zelfs als u slechts af en toe last hebt van pijnlijk brandende voeten of vermoeide benen of niet lang kunt staan of lopen geeft dit verlichting.

Schoenencentrum Vlaardingen werkt samen met een voetdeskundige die elke 2 maanden bij ons in de winkel is. U kunt hier een afspraak voor maken, zodat u in alle rust persoonlijk geholpen kunt worden. Er wordt gratis een voetafdruk gemaakt en tekst en uitleg gegeven over de werking van de Vibrion-veer, een nieuwe Zweedse uitvoering van de klassieke steunzool.

De Vibrion Veer

De Vibrion Veer wordt technisch opgebouwd zoals bijna iedere steunzool opgebouwd wordt. De normale steunzool is echter statisch, heeft dus een vaste vorm. Hiermee wordt de voet gecorrigeerd naar zijn normale stand. De Vibrion Veer corrigeert de voet ook naar de normale stand, maar gaat daarnaast een aantal extra dingen doen. U zult namelijk ervaren dat de Vibrion Veer tijdens het lopen gaat meeveren. Deze vering is essentieel, die zorgt namelijk voor :

  1. Activeren van de bloedsomloop
    Door de bloedsomloop te activeren worden koude voeten voorkomen en vochtopeenhopingen in de voeten en enkels beter afgevoerd
  2. Vrijmaken van de zenuwblokkades
    Door het vrijmaken van de zenuwblokkades worden klachten als tintelingen, steekjes, een dof of dood gevoel in de voet of tenen probleemloos opgelost.
  3. Activeren van de voetspieren
    Meer dan 70% van de klachten worden veroorzaakt door het doorzakken van de holte of voorvoet. De belangrijkste oorzaak hiervan is het verslappen van de voetspier. Hierdoor komt de voet in een verkeerde stand te staan wat veel uiteenlopende klachten kan veroorzaken. Door de voet in de juiste stand te plaatsen en daarbij de voetspieren weer aan het werk te zetten, worden correcties veel gemakkelijker opgenomen door de voet. 

Het glimmende metalen deel is de feitelijke steunzool. Het gebruikte materiaal is een legering van Zweeds verenstaal en medisch staal. Deze wordt naar uw voet gevormd waardoor hij comfortabel aanvoelt. De zwarte dopjes, ook wel Kupolen genoemd, geven de voorvoet nog iets vering, maar dienen vooral om de veren op hun plaats te houden. Aan de voorzijde zit een grijze flap, de Protector. Deze beschermt de schoenen tegen kapotgaan. De Vibrion Veer kunt u in zijn geheel uit elkaar halen en onder de kraan schoon houden. Zo heeft u altijd een paar frisse en hygiënische zolen.

Hoe werkt het?

U belt ons op om een afspraak te maken. Er zal tijdens de afspraak eerst een voetafdruk gemaakt worden, deze wordt geanalyseerd en aan de hand daarvan legt de voetdeskundige u in heldere taal uit wat er eventueel aan de hand is en wat de Vibrion Veer voor uw klachten kan betekenen. Dit consult duurt ongeveer 15 minuten en is geheel kosteloos en vrijblijvend.

De levertijd van de steunzolen is ongeveer 5 weken. Ze worden namelijk niet in Nederland vervaardigd, maar in Duitsland. Als ze gereed zijn kunt u uw steunzolen bij ons in de winkel afhalen.

De eerste periode moet u voorzichtig opbouwen, omdat de voet en het lichaam in een andere stand komen te staan. Na een inloopperiode van ongeveer 3 weken zult u de steunzolen de gehele dag kunnen dragen.

Bij de uitlevering ontvangt u een officieële factuur, deze kunt u gebruiken om uw steunzolenn te declareren bij uw zorgverzekeraar. Wij kunnen niet garanderen dat alle zorgverzekeraars vergoeden.

Mochten er na verloop van tijd nog klachten zijn dan kunt u ons altijd bellen en een afspraak hierover maken met de voetdeskundige.

Vraag & Antwoord

Zijn de Vibrion Veren voor iedereen geschikt?

Kan ik de Vibrion Veren ook gebruiken met sporten?

Helpen de Vibrion Veren ook bij ontstekingen aan de peesplaat of bij hielspoor?

Kan ik de Vibrion Veren in al mijn schoenen dragen?

Ik heb nog klachten, wat nu?

Hoe lang gaan de Vibrion Veren mee?